Waarom Ons Denken Altijd Elders Is
Jezelf vrijmaken
Jezelf vrijmaken
2 min

Waarom Ons Denken Altijd Elders Is – En Hoe Je Terugkeert Naar Nu

2 min

Waarom Ons Denken Altijd Elders Is – En Hoe Je Terugkeert Naar Nu

Ons denken heeft de neiging om constant bezig te zijn met het verleden of de toekomst. Het is zelden in het hier en nu. Dit constante streven naar controle en grip op situaties kan leiden tot stress, angst en een gevoel van onrust. In deze blog verkennen we waarom ons denken altijd 'daar' wil zijn in plaats van 'hier' en hoe we kunnen leren om in het moment te leven en de illusie van controle los te laten met behulp van het leerprogramma Loslaten.

Waarom Wil Het Denken Altijd 'Daar' Zijn?

  • Angst voor Onzekerheid

Ons denken probeert voortdurend onzekerheid te vermijden door te anticiperen op toekomstige gebeurtenissen en situaties. Dit kan resulteren in piekeren en angst, omdat we proberen grip te krijgen op iets wat nog niet is gebeurd.

  • Behoefte aan Controle

We willen graag controle over ons leven en de situaties waarmee we te maken krijgen. Dit verlangen naar controle kan ons denken voortdurend bezig houden, zodat we steeds in de weer zijn met het analyseren van het verleden en het plannen voor de toekomst.

  • Vermijden van het Heden

Soms kan het huidige moment ongemakkelijk of pijnlijk zijn. Ons denken zoekt dan naar afleiding door zich te richten op wat was of wat nog kan komen, in plaats van het huidige moment onder ogen te zien.

De Nadelen van Constant Elders Zijn met Je Gedachten

  • Verhoogde Stress en Angst

Door constant bezig te zijn met het verleden of de toekomst, vergroten we onze stress en angst. We maken ons zorgen over dingen die we niet kunnen veranderen of controleren.

  • Gemiste Levensmomenten

Wanneer we niet in het hier en nu zijn, missen we waardevolle momenten in het leven. We zijn niet volledig aanwezig bij onze ervaringen en relaties.

Ontdek hoe Loslaten jou een plezieriger leven kan geven

  • Belemmerde Groei en Ontwikkeling

Het voortdurende streven naar controle en grip houdt ons gevangen in oude patronen en overtuigingen. Dit belemmert onze persoonlijke groei en ontwikkeling.

Het Leerprogramma Loslaten: Een Weg naar Vrijheid

Het loslaten van de behoefte aan constante controle en het leren leven in het moment kan bevrijdend zijn. Het leerprogramma Loslaten geeft je handvatten om deze transformatie vorm te geven. Hier zijn enkele stappen uit het programma om je te helpen de illusie van controle los te laten en meer in het hier en nu te leven:

  • Bewustwording van je Gedachten

Sta stil bij je gedachten en erken wanneer je merkt dat je bezig bent met het verleden of de toekomst. Dit is de eerste stap in het leerprogramma Loslaten, waarbij je leert om je bewust te worden van je innerlijke wereld zonder oordeel.

  • Accepteer Onzekerheid

Leer om onzekerheid te accepteren als een onvermijdelijk onderdeel van het leven. Het leerprogramma Loslaten helpt je om deze acceptatie te ontwikkelen door middel van oefeningen die je leren om comfortabel te zijn met het onbekende.

  • Focus op het Hier en Nu 

Je bewust zijn is een belangrijk onderdeel van het leerprogramma Loslaten. Door bewust aandacht te besteden aan je huidige ervaringen, zonder oordeel, kun je leren om je gedachten los te laten en meer te genieten van het hier en nu.

Gratis kennismaking Loslaten

Conclusie

Ons denken wil altijd 'daar' zijn en niet 'hier', in een poging om grip te houden op ons leven. Dit kan leiden tot stress, angst en gemiste levensmomenten. Door bewustwording, acceptatie van onzekerheid, bewust te zijn  en de methodiek van het leerprogramma Loslaten, kun je leren om meer in het moment te leven en de illusie van controle los te laten. Dit opent de deur naar een leven van meer rust, vreugde en vervulling.

Groet,

Gerrit

Klik hier om wekelijks een inspirerende blog in je mailbox te krijgen

Categorieën